Een zichtbaar blije Walter Hoeijmakers heeft de prijs zojuist in ontvangst genomen.
Volledig scherm
Een zichtbaar blije Walter Hoeijmakers heeft de prijs zojuist in ontvangst genomen. © Nathan Reinds

Tilburgs Roadburn wint IJzeren Podiumdier voor Beste Festival: ‘Mooie erkenning en waardering’

updateGRONINGEN - Roadburn Festival is zaterdag in de prijzen gevallen. Het Tilburgse festival won op Eurosonic in Groningen een IJzeren Podiumdier voor ‘beste festival’. De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Ulveblod is opvolger Tilburgse band Nihill. Te horen op Roadburn

  Ulveblod is opvolger Tilburgse band Nihill. Te horen op Roadburn

  TILBURG - De Tilburgse black metal band Nihill maakt een doorstart onder de naam Ulveblod en is te horen op festival Roadburn. Nihill was de band van Tilburgs metalmuzikant Michiel Eikenaar. Hij was een grootheid in de black metal en overleed vorig jaar tijdens de tweede dag van zijn geliefde Roadburn aan een slopende ziekte. De band Ulveblod presenteert tijdens het festival in Tilburg het nieuwe album ‘Omnia Mors Aequa’.

In samenwerking met indebuurt Tilburg