Volledig scherm
PREMIUM
Actrice Annemieke Ros © Beeld Werkt

Tilburgse actrice Annemieke Ros verruilde de kerk voor het theater

TILBURG - Annemieke Ros is streng gelovig opgevoed en ze werkte als zendeling. Haar meisjesdroom om actrice of danseres te worden leek een illusie. Toch staat de Tilburgse nu op het toneel en heeft ze een eigen gezelschap. Haar christelijke geloof liet ze los. Ze staat vier maal in De Nieuwe Vorst.

In ‘Flikken Maastricht’ speelde ze een heetgebakerde, magere drugsverslaafde. En met haar eigen gezelschap De Meiden maakt ze ‘punky, onverantwoorde, vieze voorstellingen’. Die omschrijving is van haarzelf. Als tiener zou Annemieke Ros (36) die woorden nooit hebben gebruikt. De Tilburgse actrice groeide op in een christelijk gezin, Nederlands gereformeerd,in Rotterdam. Ze zat ‘s zondags tweemaal in de kerk en ging naar de bijbelschool. ,,Ik was een fanatiek christen. Ik zei als kind dat ik balletdanseres of toneelspeler wilde worden, maar niemand nam dat serieus. Ze vonden me meer een dramatische persoonlijkheid.”

  1. ‘Stop met kokervisie over vestiging grootschalige logistiek in Midden-Brabant’
    PREMIUM

    ‘Stop met kokervisie over vestiging grootscha­li­ge logistiek in Mid­den-Bra­bant’

    TILBURG/WAALWIJK - De stadsbesturen van Tilburg en Waalwijk nemen grote risico’s door zwaar in te blijven zetten op de vestiging van nieuwe logistieke ondernemingen. ,,De bestuurders hebben last van kokervisie, die de mogelijkheden van lokale bedrijven inperkt en de banen van inwoners op termijn onder druk zet. We zijn met z’n allen als het ware een nieuwe textielcrisis aan het creëren. Of zo je wilt een nieuwe schoenencrisis.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3278 stemmen