Volledig scherm
Hanneke Mols- van Gool © Collectie nabestaanden

Tilburgse beeldhouwer Hanneke Mols- van Gool overleden

TILBURG - De Tilburgse beeldhouwer Hanneke Mols- van Gool is op 86-jarige leeftijd overleden. De kunstenares die beelden, maar ook penningen maakte, is in 1933 geboren in Goirle als dochter van architect A. van Gool. Ze studeerde aan de kunstacademie in Tilburg, de Jan van Eyck Academie in Maastricht en Accademia di Belle Arti di Brera e Liceo Artistico in Milaan. 

Een deel van haar werk is terug te vinden in scholen, banken en kerken, zo maakte ze de kruisweg voor een kerk in Sittard. Na 1965 maakte ze geen religieus werk meer . Ook ontwierp de kunstenares het grafmonument voor de Tilburgse oud-wethouder Miet van Puijenbroek. Haar werk ‘Hommage aan Oscar Jespers’ is in eigendom van de gemeente Tilburg. Beeldhouwer Oscar Jespers was een van haar leermeesters.

Hanneke Mols was getrouwd met schilder en glazenier Theo Mols. Haar man stierf in 2010. In 2018 exposeerde de Tilburgse  penningen van haar hand in museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Verder exposeerde ze onder meer in Middelheim, Antwerpen en het  Bonnefanten Museum in Maastricht. De kunstenares werkte met steen, maar ook met ijzer en hout. 

De afscheidsbijeenkomst is dinsdag 11. 00 uur bij het Cenakel in Tilburg.

Volledig scherm
Een werk van beeldhouwer Hanneke Mols- van Gool © pve/john schouten
  1. Uitspraak Van de Wouw tijdens installatie nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    Uitspraak Van de Wouw tijdens installa­tie nieuwe burgemees­ter van Hilvaren­beek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    HILVARENBEEK - Achteraf mag het eigenlijk geen naam hebben. En toch moest het gezegd worden maandagavond tijdens het presidium, zo vonden enkele fractiewoordvoerders in Hilvarenbeek. De toespraak van CDA’er Jan van de Wouw tijdens de installatie van de nieuwe burgemeester was niet helemaal gepast. ,,We hebben er goed over gesproken en de kou is uit de lucht", liet burgemeester Evert Weys zelf na afloop weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.