Volledig scherm
Margot Homan aan het werk in de gieterij in Italië. © Margot Homan

Tilburgse beeldhouwer Margot Homan grijpt net mis bij verkiezing Kunstenaar van het jaar 2019

Beeldhouwer Margot Homan uit Tilburg greep net mis bij de verkiezing tot Kunstenaar van het jaar 2019. Zij werd tweede van acht finalisten. In Tilburg staan beelden van haar hand in de Willem2-straat naast de synagoge, bij het Textielmuseum en in de universiteit. 

Margot Homan (1956) werkt momenteel in Italië aan een beeld voor het Prinses Astridpark in Lommel, België. Het is een eerbetoon aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Een beeldengroep met zes glazen portretten van iconische voorvechters van de mensenrechten zoals Gandhi, Mandela en Martin Luther King, worden samen met het bronzen beeld opgesteld aan het openluchttheater in het park.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de landelijke Stichting Kunstweek.

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.