Volledig scherm
Margot Homan aan het werk in de gieterij in Italië. © Margot Homan

Tilburgse beeldhouwer Margot Homan grijpt net mis bij verkiezing Kunstenaar van het jaar 2019

Beeldhouwer Margot Homan uit Tilburg greep net mis bij de verkiezing tot Kunstenaar van het jaar 2019. Zij werd tweede van acht finalisten. In Tilburg staan beelden van haar hand in de Willem2-straat naast de synagoge, bij het Textielmuseum en in de universiteit. 

Margot Homan (1956) werkt momenteel in Italië aan een beeld voor het Prinses Astridpark in Lommel, België. Het is een eerbetoon aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Een beeldengroep met zes glazen portretten van iconische voorvechters van de mensenrechten zoals Gandhi, Mandela en Martin Luther King, worden samen met het bronzen beeld opgesteld aan het openluchttheater in het park.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de landelijke Stichting Kunstweek.

  1. Tilburg zoekt evenement
    PREMIUM

    Tilburg zoekt evenement

    Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.