Volledig scherm
PREMIUM
Bij de graffitimuur van Traverse; Joris van de Sanden met een leenfiets; Henri met zijn schrijfblok en medewerkers Wiebe de Jong en Iris IJzendoorn. © Beeld Werkt

Tilburgse daklozen willen met fietstocht naar top Ballon d’Alsace weer ‘een succes-momentje vieren’

TILBURG - Negen cliënten van daklozenopvang Traverse fietsen in mei de Ballon d'Alsace in de Vogezen op. De meesten zijn niet sportief, dus deelname alleen al is een overwinning op zich.

'Hee Joris, in je fietskleding?" Vol bewondering kijken medebewoners bij Traverse aan de Gasthuisring naar de sportieve outfit van Joris van de Sanden. Iedereen hier weet van het klim-project waarbij in mei dak- en thuisloze Traverse-cliënten met negen medewerkers de Ballon d'Alsace van 1.247 meter gaan beklimmen. Ook Van de Sanden (42) bereidt zich voor. ,,Door pech raakte ik een paar weken geleden mijn huis kwijt. Toen ik hier kwam wonen, zag ik reclame voor de tocht. Ik schreef me meteen in." 

  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.