Volledig scherm
PREMIUM
Bij de graffitimuur van Traverse; Joris van de Sanden met een leenfiets; Henri met zijn schrijfblok en medewerkers Wiebe de Jong en Iris IJzendoorn. © Beeld Werkt

Tilburgse daklozen willen met fietstocht naar top Ballon d’Alsace weer ‘een succes-momentje vieren’

TILBURG - Negen cliënten van daklozenopvang Traverse fietsen in mei de Ballon d'Alsace in de Vogezen op. De meesten zijn niet sportief, dus deelname alleen al is een overwinning op zich.

'Hee Joris, in je fietskleding?" Vol bewondering kijken medebewoners bij Traverse aan de Gasthuisring naar de sportieve outfit van Joris van de Sanden. Iedereen hier weet van het klim-project waarbij in mei dak- en thuisloze Traverse-cliënten met negen medewerkers de Ballon d'Alsace van 1.247 meter gaan beklimmen. Ook Van de Sanden (42) bereidt zich voor. ,,Door pech raakte ik een paar weken geleden mijn huis kwijt. Toen ik hier kwam wonen, zag ik reclame voor de tocht. Ik schreef me meteen in." 

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.