Volledig scherm
Cees Boutkan. © Jan van Eijndhoven / Beeld Werkt

Tilburgse dansleraar Cees Boutkan onverwachts overleden

TILBURG - De bekende Tilburgse dansleraar en voormalig dansschoolhouder Cees Boutkan is op 68-jarige leeftijd onverwachts overleden. Dat gebeurde in Italië waar Boutkan als jurylid aanwezig was bij een internationale danswedstrijd. In Tilburg en omgeving was Boutkan vooral bekend als eigenaar van de voormalige dansschool aan de Korvelseweg.

Cees Boutkan begon op 21-jarige leeftijd zijn studie aan de toenmalige FDO-opleiding voor dansleraar. In 1977 opende hij samen met zijn vrouw Thérèse de dansschool Boutkan aan de Korvelseweg. De school werd een begrip in de regio. Cees en Thérèse leerden er vele Tilburgers dansen. In 2000 besloten Boutkan en Thérèse wegens gezondheidsproblemen de school te verkopen. 

Zeer gerespecteerd

Boutkan bleef na de verkoop van zijn school zeer actief in de danswereld. Hij richtte zich aanvankelijk vooral op het trainen van dansparen, zijn grote passie, en was enige tijd voorzitter van de Brabantse Danssport Organisatie (BRADO). De laatste jaren trad hij vooral op als jurylid. In die rol was hij actief bij vele topwedstrijden van de World Dancesport Federation (WDSF) zoals de World Open, Grand Slams, EK’s en WK’s. Hij was tevens actief als ambassadeur voor de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB).

De Nederlandse Vereniging voor Dansleraren (NVD), de NADB  en BRADO hebben met verslagenheid gereageerd op het plotselinge overlijden van Boutkan. BRADO-voorzitter Wilco van de Burgt: ,,Cees is van grote betekenis geweest voor de Nederlandse danswereld. Hij werd zeer gerespecteerd.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.