Lisette Bourgonje leefde lang naar de eigen kindvriendelijke horecazaak toe. Anderhalf jaar voor de opening zei ze haar baan op om Ovide op te kunnen zetten. ,,De keuze om te stoppen heb ik niet van de één op de andere dag gemaakt. ”
Volledig scherm
PREMIUM
Lisette Bourgonje leefde lang naar de eigen kindvriendelijke horecazaak toe. Anderhalf jaar voor de opening zei ze haar baan op om Ovide op te kunnen zetten. ,,De keuze om te stoppen heb ik niet van de één op de andere dag gemaakt. ” © Lisette Bourgonje

Tilburgse horecazaak Ovide stopt vanwege corona: ‘Het risico is te groot, ik wil stoppen voor ik omval’

Za 16 mei: De droom van Lisette Bourgonje - om het eerste ‘kindvriendelijke café’ van Tilburg te beginnen - werd door de stad omarmd. Toch stopt ze nu vanwege de coronacrisis, net als EVE gisteren

Quote

Het zag er allemaal goed uit, maar toen begon de coronacri­sis

Lisette Bourgonje

‘Zit Tilburg wel te wachten op een kindercafé?’ Het antwoord, vorig jaar juni, was een volmondig ja. In de knutselkamer en speelhoek van het kindvriendelijke café aan de Tuinstraat drentelen kinderen dag in, dag uit. Ouders drinken koffie of een biertje, praten wat met elkaar. Eigenaresse Lisette Bourgonje ziet vriendschappen ontstaan. ,,Tussen de kinderen, maar ook de ouders onderling.”

Toch stopt de dertiger nu met de zaak. Ze kan net als de andere horeca waarschijnlijk op 1 juni weer open, maar dat zet - vreest ze - geen zoden aan de dijk. Het kindercafé heeft geen terras, geen tuin en de knusse charme van de zaak keert zich nu tegen haar. Dertig mensen kan ze binnen niet kwijt als die onderling anderhalve meter afstand moeten bewaren. 

,,Ik heb heel veel geïnvesteerd, drie maanden voor de opening zelf geklust”, vertelt Bourgonje. ,,Sinds 1 januari was Ovide winstgevend en ik zou er vijf jaar over doen om de leningen af te betalen. Het zag er allemaal goed uit, maar toen begon de coronacrisis.” 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.