Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Tilburgse Ingrid van fiets getrapt door scooterrijder en valt met hoofd op betonblok: ‘Dat rotjoch reed gewoon door!’

TILBURG - Een scooterrijder heeft afgelopen maandagochtend een vrouw van haar fiets getrapt onder de tunnel op het Koewachtpad in Tilburg. De Tilburgse Ingrid van Overbeek kwam met haar hoofd op een betonblok terecht en liep een hersenschudding op. De scooterrijder reed door en liet haar gewond achter. 

Volledig scherm
De zonnebril van Ingrid van Overbeek ging kapot toen ze van haar fiets werd getrapt in Tilburg. © Ingrid van Overbeek

De Tilburgse Ingrid van Overbeek fietste op 1 juli naar haar werk, toen ze opeens een duw tegen haar fiets voelde. Ze viel op de grond, kwam met haar hoofd tegen een betonnen blok en liep een hersenschudding op. Ze zag drie jongens op scooters wegrijden. ,

,Ik denk dat een van hen de bagagedrager van mijn fiets een trap gaf, waardoor ik mijn evenwicht verloor.” Ze heeft wat schaafwonden overgehouden van de val en haar zonnebril ging kapot door de klap die ze op de grond maakte. 

Wie doet zoiets?

Toen Van Overbeek op de grond lag, belde ze haar man op om haar te komen helpen. Voordat hij haar naar het ziekenhuis bracht, belden ze de politie. Die kwam en bevestigt dat er meerdere agenten kwamen om onderzoek te doen.

Een week later heeft ze nog veel last van haar schouder en elleboog. En ze wordt wat duizelig als ze opstaat. ,,Ik heb echt geen idee wie het waren of waarom ze zoiets deden. Maar wat ik vooral erg vind is dat die rotjongens nog niet zijn gevonden. Zo kunnen ze gewoon doorgaan met dit zinloze geweld.”

 ,,Dit onderzoek loopt nog en we zoeken naar de scooterrijders”, zegt een woordvoerder van de politie.

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.