Volledig scherm
Het hoofd van de koning is een Tilburgse bonbon. © koningsbonbon.nl

Tilburgse Koningsbonbon zet oranje tompouce in de schaduw

TILBURG - Vergeet de oranjetompouce, Tilburg heeft een heuse Koningsbonbon. Het hoofd van de koning is het omhulsel van een speciaal voor Koningsdag ontwikkelde lekkernij door Dries Michels (25) - chocolatier bij Friandries - en patissier Paul van Riel (23) van de Tilburgse Patisserie Walter van Erven.

Het Koninklijk Huis weet van de bonbon en heeft daar ook toestemming voor gegeven, zo is op de site www.koningsbonbon.nl te lezen. Als de familie in Tilburg op bezoek is, zetten Friandries aan de Ijzerstraat en Patisserie Walter van Erven aan het Burgemeester van de Mortelplein de deuren open om de bonbon te presenteren.

De inhoud van de koningsbon heeft een beetje van Tilburg en een beetje van de tradities van Koningsdag. De vulling is een gelei van mandarijn met Schrobbelèr met een vleugje ‘appeltjes van oranje’ gecombineerd met een bittertje. Een krokantje van caramel met roze peper maakt de binnenkant compleet en het geheel is overgoten met pure chocola.

Aan de bonbon werkten verschillende bedrijven mee. De koningslekkernij is vanaf 24 april te koop in doosjes van 5 voor 5 euro. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Netflix-baron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Net­flix-ba­ron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    TILBURG - Twee Nederlandse drugsverdachten hebben begin dit jaar in een hotel in Córdoba een geheime ontmoeting gehad met de Spaanse drugsbaron José Bugallo, beter bekend als Sito Miñanco. Eén van hen is Martin G., een autohandelaar die oorspronkelijk uit Tilburg komt, weet het Brabants Dagblad. G. en twee andere Brabanders horen volgens de politie bij een criminele Nederlandse bende die op grote schaal drugs verhandelt in Spanje.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.