Volledig scherm
Marie-Antoinette Courtens © Colllectie Marie-Antoinette Courtens

Tilburgse kunstenares Marie-Antoinette Courtens exposeert bij Pulchri Studio in Den Haag

VIDEOTILBURG - Van de Tilburgse kunstenares Marie-Antoinette Courtens is een grote overzichtstentoonstelling bij Pulchri Studio in Den Haag.  De expositie is van 9 tot en met 31 maart in de Mesdagzaal en de Hardenbergzaal. Courtens richt zich op schilderen, fotografie en grafiek. De kunstenares wordt 75 jaar. 

Vijf jaar geleden had de kunstenares een grote tentoonstelling in Het Nationaal Museum van Schone Kunsten in Havana. De titel: El Arte de la Luz, de kunst van het licht. 

Volledig scherm
Colllectie Marie-Antoinette Courtens © Colllectie Marie-Antoinette Courtens

Het zoeken van licht

Hoewel Courtens haar wortels in de Nederlandse schilderkunst heeft is haar werk eerder rood en warm Spaans. Courtens schildert een deel van het jaar op Ibiza. Dit eiland bepaalt haar ideeën over de omgang met het licht. Het vangen van licht is belangrijk in haar werk.  Ze probeert het licht te zoeken in contrasten. Niet verwonderlijk dat de titel van de tentoonstelling ‘Always Searching for the Ultimate light’ is. 

Pulchri Studio is een kunstenaarsvereniging en galerie die inmiddels 171 jaar bestaat. Het adres van Pulchi Studio is Lange Voorhout 15 in Den Haag. 

Volledig scherm
Colllectie Marie-Antoinette Courtens © Colllectie Marie-Antoinette Courtens

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.