Volledig scherm
Statue of justice on Bokeh background stockadr justitie rechtspraak rechtszaak justitia fraude oplichting rechtbank recht © Thinkstock

Tilburgse mantelzorgster krijgt 40 uur werkstraf voor overtreden bijstandswet

TILBURG - Een 57-jarige Tilburgse was zo obsessief in het geven van mantelzorg aan haar ouders dat ze daardoor de bijstandswet overtrad. Ze zat zo vaak bij haar ouders, dat ze haar eigen adres niet als hoofdadres had mogen opgeven, oordeelde de rechtbank in Breda gisteren.

Daardoor maakte ze zich schuldig aan een overtreding en kreeg ze een taakstraf van 40 uur. Tegen de vrouw was 120 uur taakstraf en vier maanden voorwaardelijk cel geëist, omdat ze volgens justitie expres het verkeerde adres had opgegeven om een zo hoog mogelijke uitkering te krijgen. Daarvan was geen sprake, oordeelde de rechtbank.

Niet bewust

De vrouw, die ook zelf met psychische en lichamelijke klachten kampt, was zich niet bewust dat ze dat had moeten doorgeven. Ze woonde in een woning achter die van haar ouders. Ze zorgde van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat voor hen. Op een obsessieve manier, aldus de huisarts. 

De vrouw werd ontdekt toen controleurs van de gemeente haar 's ochtends vroeg in een pyjama door het huis van haar ouders zagen lopen. Bovendien vonden ze in haar eigen huis geen spoor van bewoning. Geen afval, de klokken stonden nog op zomertijd, er lag geen vers eten in de koelkast, en de verwarming was uit, het was 10 graden in de woning.

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij
    Foto's+video

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.