Volledig scherm
Statue of justice on Bokeh background stockadr justitie rechtspraak rechtszaak justitia fraude oplichting rechtbank recht © Thinkstock

Tilburgse mantelzorgster krijgt 40 uur werkstraf voor overtreden bijstandswet

TILBURG - Een 57-jarige Tilburgse was zo obsessief in het geven van mantelzorg aan haar ouders dat ze daardoor de bijstandswet overtrad. Ze zat zo vaak bij haar ouders, dat ze haar eigen adres niet als hoofdadres had mogen opgeven, oordeelde de rechtbank in Breda gisteren.

Daardoor maakte ze zich schuldig aan een overtreding en kreeg ze een taakstraf van 40 uur. Tegen de vrouw was 120 uur taakstraf en vier maanden voorwaardelijk cel geëist, omdat ze volgens justitie expres het verkeerde adres had opgegeven om een zo hoog mogelijke uitkering te krijgen. Daarvan was geen sprake, oordeelde de rechtbank.

Niet bewust

De vrouw, die ook zelf met psychische en lichamelijke klachten kampt, was zich niet bewust dat ze dat had moeten doorgeven. Ze woonde in een woning achter die van haar ouders. Ze zorgde van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat voor hen. Op een obsessieve manier, aldus de huisarts. 

De vrouw werd ontdekt toen controleurs van de gemeente haar 's ochtends vroeg in een pyjama door het huis van haar ouders zagen lopen. Bovendien vonden ze in haar eigen huis geen spoor van bewoning. Geen afval, de klokken stonden nog op zomertijd, er lag geen vers eten in de koelkast, en de verwarming was uit, het was 10 graden in de woning.

  1. Ook concurrentie vol lof over de architecten  van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
    PREMIUM

    Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

    TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3152 stemmen