Volledig scherm
Archieffoto © ANP

Tilburgse moeder krijgt klappen met wapenstok voor bemoeienis met arrestatie zoon

TILBURG - De ouders en een zus van een 22-jarige Tilburger hebben zich dinsdagochtend flink bemoeid met zijn aanhouding. De moeder kreeg uiteindelijk een aantal klappen met de wapenstok. 

Agenten gingen rond 06.00 uur naar de woning van de verdachte, in de Tilburgse wijk Groenewoud. De man moest op last van de officier van justitie worden aangehouden op verdenking van bedreiging, stalking en mishandeling. 

Na het openen van de voordeur werden de agenten meteen getrakteerd op een scheldpartij. De ouders van de Tilburger blokkeerden de agenten de toegang, begonnen te duwen en scholden opnieuw. Ook een zus bemoeide zich met de aanhouding. De moeder kreeg een aantal klappen met de wapenstok en hield daar meerdere blauwe plekken aan over.

De verdachte verzette zich tegen zijn arrestatie en kreeg ook een aantal tikken met de wapenstok. Na het gebruik van pepperspray kon de man worden overgebracht naar het politiebureau. 

Advocaat

De moeder laat in een reactie aan het Brabants Dagblad weten dat ze een advocaat in heeft geschakeld en dat ze een klacht in gaat dienen bij de politie. Volgens haar hadden ze haar zoon gewoon kunnen bellen en vragen of hij langs wilde komen op het politiebureau. Ze geeft zelf aan dat ze niemand heeft beledigd en dat ze haar zoon juist probeerde rustig te houden. 

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.