Het Natuurmuseum Brabant in Tilburg is onder gezinnen met kinderen een populaire bestemming. Hier zien we de tentoonstelling BOS - Beleef Ontdek Samen.
Volledig scherm
Het Natuurmuseum Brabant in Tilburg is onder gezinnen met kinderen een populaire bestemming. Hier zien we de tentoonstelling BOS - Beleef Ontdek Samen. © Maria van der Heyden

Tilburgse musea hebben tonnen aan gemiste inkomsten: ‘Er komen uitdagende jaren aan’

TILBURG - De Museumvereniging slaakt een noodkreet. Volgens de brancheorganisatie is blijvende noodsteun voor de door corona hard getroffen sector nodig. Tilburgse musea onderschrijven de oproep. ,,We hebben tonnen aan gemiste inkomsten.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.