Volledig scherm
Gerine Lodder. © Marieke Lodder

Tilburgse onderzoekster in finale wedstrijd Wetenschapstalent 2019

TILBURG - De Tilburgse onderzoekster Gerine Lodder is een van de vijf finalisten in de strijd om de titel Wetenschapstalent 2019 van het blad New Scientist. Ze is gekozen uit 25 kandidaten.

Onder die 25 waren drie wetenschappers van Tilburg University. Lodder is de enige van hen die de finale heeft gehaald. De ontwikkelingspsychologe (33) deed onderzoek naar eenzaamheid onder jongeren.

Lodder moet het in de finale opnemen tegen Alie de Boer (Maastricht University), Jonas Lembrechts (Universiteit Antwerpen), Zoë Robaey en Matthieu de Schipper (beiden TU Delft). De winnaar wordt op 31 mei bekend gemaakt in TivoliVredenburg in Utrecht.

  1. Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte
    PREMIUM

    Ongeduldi­ge automobi­lis­te rijdt organisa­tor Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisa­tie overweegt aangifte

    TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.