Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerbeeld van een toekomstige kruising in het fietsrondje Pauwels. © Strootman landschapsarchitecten

Tilburgse politiek kan landschapspark Pauwels wel pruimen

TILBURG - Tilburgse raadsleden hebben veel lof voor het plan dat van het gebied tussen Tilburg-Noord en de duinen het derde landschapspark van de stad moet maken. ,,Hartverwarmend”, sprak Bea Mieris van oppositiepartij PvdA zelfs. Maar inmiddels gewend geraakt aan budgetoverschrijdingen eisten de Tilburgse raadsleden maandag in een debatronde ook zekerheid.

Hun grote vraag: waar zeggen we precies ‘ja’ tegen wanneer we het masterplan voor het landschapspark Pauwels vaststellen? Dat benoemt immers 121 activiteiten die de komende tien jaar zomaar eens 130 miljoen euro kunnen kosten. Van een voor langzaam verkeer toegankelijk ecoduct over de N261 via kikkerpoelen en wandelpaden tot water- en recreatiepark Noorderbos. ,,Ik lees hier bedragen, daar krijgt een paard de hik van”, zei LST’er Peter van den Hoven. ,,Is dit een ongedekte cheque?”, vroeg Marcel van den Hoven (CDA) zich af.

  1. Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte
    PREMIUM

    Ongeduldi­ge automobi­lis­te rijdt organisa­tor Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisa­tie overweegt aangifte

    TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.