Volledig scherm
De vrouw probeerde een supermarktmedewerker met haar naaldhakken te trappen. © dreamstime

Tilburgse Priscilla steekt man na gênante video: ‘Vrouw trapte ook winkelmedewerker met naaldhakken’

BREDA/TILBURG - Een filmpje van een gedrogeerde, spiernaakte man vormde gisteren een stevig twistpunt tussen de advocate van het slachtoffer en de officier van justitie. De Tilburgse Priscilla G. (32) die het bizarre filmpje maakte en online zette, stond voor de rechtbank in Breda omdat zij de man heeft gestoken toen hij nadien verhaal kwam halen.

Volgens officier van justitie Jan Bezem is er geen verband tussen de gênante video en de steekpartij. Advocate Kate Lans is het daar faliekant mee oneens. Toen haar cliënt in de gaten kreeg dat er beelden van hem online stonden, ging hij op 13 januari bij Priscilla verhaal halen. En toen heeft zij hem gestoken. Lans neemt het de officier kwalijk dat hij dat verband niet wil leggen. Het online zetten van de video is volgens haar regelrechte smaad. Ze is een zogenaamde artikel 12 Sv-procedure gestart. Daarmee beklaagt ze zich bij gerechtshof dat het Openbaar Ministerie de vrouw niet vervolgt voor dit strafbare feit. Het filmpje is alleen al op de website Dumpert 20.000 keer bekeken. Daar staan overigens meer van dit soort filmpjes van Priscilla.

Het slachtoffer zou haar als eerste in het gezicht hebben geslagen, waarna zij een mes pakte en in zijn schouder stak. Een onevenredige reactie, aldus de officier. Priscilla zei dat ze alleen maar ‘geprikt’ heeft uit zelfverdediging. Haar advocaat Pieter van de Kerkhof deed een beroep op noodweer.

GHB

De vrouw, een stevige ghb-gebruikster, stond ook terecht voor een winkeldiefstal met geweld op 31 oktober vorig jaar. Ze sloeg een AH-medewerker in zijn gezicht en gaf hem een kopstoot. Ze zou zelfs op de grond zijn gaan liggen, zodat ze hem met haar naaldhakken ‘beter in zijn zak kon trappen’.

Waarom ze zo tekeer ging? ,,Ik had net te horen gekregen dat mijn moeder kanker heeft. Ik dacht: Zo dadelijk bellen ze de politie en dan kan ik niet meer bij haar zijn.” Daardoor was ze ‘helemaal doorgeflipt’.

De reclassering heeft langdurige klinische opname geadviseerd. Priscilla vindt dat ze geen hulp nodig heeft. ,,Eigenlijk nie. Ze zijn d’r op uit om me in het gekkenhuis te krijgen. Geef me nou maar mijn straf, dan ga ik zitten”. De officier beantwoordde dat met een pittige eis van 15 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk, ‘zodat mevrouw eindelijk eens gaat nadenken’. Maar ook eiste hij klinische behandeling. Uitspraak op 3 mei.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.