Volledig scherm
Sinterklaasactie in Tilburg. © Alegria Ioannidis

Tilburgse raad zamelt ook dit jaar speelgoed in voor arme kinderen

TILBURG - Tilburgse raadsleden waren zaterdagochtend druk bezig met een speelgoedactie voor arme kinderen. ,,Sommige kinderen krijgen helemaal niks met Sinterklaas”, legt initiatiefnemer Marti de Brouwer uit.

,,Ik heb nog nooit een wethouder zien jongleren”, lacht CDA-raadslid De Brouwer. ,,We zijn dus niet alleen goed bezig, maar leren elkaar ook nog eens op een andere manier kennen.” 

De Brouwer startte deze actie zestien jaar geleden in zijn eigen garage, maar door het grote succes zijn ze verhuisd naar een hal op bedrijventerrein Kraaiven.

Dozen onder de carport

Vorig jaar was het laatste jaar dat De Brouwer actief meehielp, de ziekte Parkinson dwong hem een stapje terug te doen. ,,Toch weet ik dat ik vanavond een paar dozen onder mijn carport aan ga treffen.” 

Quote

We krijgen dozen vol knuffels, boekjes en spelletjes binnen

Bea Mieris, PvdA

En ook vanochtend kon hij het niet laten om even langs te gaan met zijn dochter Nina (9), die gelijk begint de sorteren. ,,Kijk! Een hele doos met paardenspullen!”, roept het meisje dat zelf ook fanatiek paardrijdt. Bea Mieris (PvdA) nam dit jaar de leiding van hem over. ,,We krijgen dozen vol knuffels, boekjes en spelletjes binnen, die sorteren we hier op soort en leeftijd.” 

Tekst gaat verder onder foto. 

Volledig scherm
Er is al veel speelgoed ingezameld. © Alegria Ioannidis

Negenduizend schoencadeautjes

Voor de oudere kinderen die niet meer met speelgoed spelen, zijn er bioscoop- en boekenbonnen. ,,We hebben nu zelfs een donatie van negenduizend schoencadeautjes!” En het inleveren van speelgoed kan nog steeds. Binnenkort verandert de hal in een grote winkel en kunnen mensen die geen geld hebben allerlei cadeautjes uitzoeken.

Quote

Ze heeft zelfs haar eigen speelgoed uitgezocht en een actie gestart bij haar op school

Esmah Lahlah

Esmah Lahlah, wethouder armoede en bestaanszekerheid, is ook hard aan het werk en heeft haar dochter Noor (9) meegenomen. ,,Ze heeft zelfs haar eigen speelgoed uitgezocht en een actie gestart bij haar op school. Ik ben heel trots op haar.” 

Handen uit de mouwen

Lahlah probeert elke zaterdag aanwezig te zijn om haar handen uit de mouwen te steken. ,,Toen ik acht jaar oud was en zelf nog op de basisschool zat, namen we allemaal onze sinterklaascadeautjes mee naar school. Ik weet nog zo goed dat een klasgenootje zei: ‘Ik denk dat ik stout ben geweest, want ik heb niks van Sinterklaas gekregen’. Dat vond ik zo erg”, vertelt ze geroerd.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.