Op zijn fiets Eddie trok Tilburger Jules Kersten van het Limburgse Sevenum - waar hij opgroeide - naar Tabas, een stad diep in Iran, bijna tegen de grens met Afghanistan aan. ,,Dat je in het diepe springt, je overgeeft aan de weg en kijkt wat er gebeurt.”
Volledig scherm
PREMIUM
Op zijn fiets Eddie trok Tilburger Jules Kersten van het Limburgse Sevenum - waar hij opgroeide - naar Tabas, een stad diep in Iran, bijna tegen de grens met Afghanistan aan. ,,Dat je in het diepe springt, je overgeeft aan de weg en kijkt wat er gebeurt.” © Jules Kersten

Tilburgse romanticus Jules trok op de fiets naar Iran: ‘Hoe verder je komt, hoe vriendelijker de mens’

TILBURG - Op zijn fiets Eddie trok Tilburger Jules Kersten naar Iran. Met blaren op zijn bilnaad de bergen door, een odyssee die hem over de grimmige Bosnische grens voerde, door het mythische Ithaca en naar de Iraanse woestijn die hem bijna fataal werd. Omzwervingen langs nieuwe vriendschappen en meisjesharten. ,,Je geeft je over aan wat er op je pad komt.”  

  1. Dorpsruzie om twee kristallen beeldjes van vier centimeter: ‘Verschrikkelijk vind ik het’
    PREMIUM

    Dorpsruzie om twee kristallen beeldjes van vier centimeter: ‘Verschrik­ke­lijk vind ik het’

    VESSEM - Twee kristallen Swarovski-beeldjes staan te glinsteren in de kast van Ria Rooijakkers uit Haghorst, maar blij is ze er niet mee. Haar aankoop in de kringloopwinkel van Vessem vormt de start van een slepend conflict waar alle negentig vrijwilligers van de kringloop bij betrokken zijn. Sterker nog: Heel Vessem heeft er al weken over. ,,Als ik dit van tevoren had geweten, was ik er nooit aan begonnen”, zegt ze.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.