Volledig scherm
PREMIUM
Rosemarijn en de laatste appels van het seizoen. De 25-jarige werd voor ‘De Jonge 100' genomineerd. Als ‘visionair’ staat ze op de lijst van Nederlands meest veelbelovende en inspirerende jongeren. © Jan Zandee

Tilburgse Rosemarijn geeft ‘weesfruit’ een liefdevolle bestemming: ‘Het gaat om verschrikkelijk veel kilo's’

Do 21 nov: Fruit wordt steeds duurder, terwijl het in sommige Brabantse tuinen op de grond ligt weg te rotten. Wat doe je dan? Rosemarijn van de Wiel plukte het ‘weesfruit’ om er moes van te maken. Of te doneren aan goede doelen.

Volledig scherm
Kratten vol doneerde de Tilburgse aan de voedselbank. © Rosemarijn van de Wiel

Het was meer dan een succesvol oogstseizoen. Kratten vol fruit plukte de Tilburgse Rosemarijn van de Wiel uit bomen bij mensen in de tuin. Fruit dat anders misschien zou blijven hangen. Ze maakte er ‘(h)eerlijke producten’ als appelmoes of jam van, deed kratten vol cadeau aan goede doelen.

Waarmee maar weer eens blijkt dat de beste ideeën vaak het simpelst zijn. Zo werd de 25-jarige voor ‘De Jonge 100' genomineerd. Als ‘visionair’ staat ze op de lijst van Nederlands meest veelbelovende en inspirerende jongeren.

‘Vergeten fruit’ noemt ze haar project. ,,Het gaat over verschrikkelijk veel kilo’s, ik heb geen idee hoeveel ik afgelopen seizoen heb geplukt”, vertelt ze. Ze laat foto’s zien. Bijvoorbeeld van vijf volle kratten op weg naar de voedselbank. ,,Eén keer plukken bij een boomgaard die niet leeg was.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.