De Tilburgse Claudy Wolfs.
Volledig scherm
De Tilburgse Claudy Wolfs. © Alegria Ioannidis

Tilburgse singer-songwriter Claudy: ‘Mijn grootste droom is optreden in Theaters Tilburg’

TILBURG - Een Nederlandse theatertour, dat is haar grote droom. De Tilburgse singer-songwriter Claudy Wolfs (Claudy Music) is nu nog bloemenbezorger, maar wil binnenkort haar geld verdienen met zingen.

,,Toen ik twaalf was, zag ik een elektrische gitaar in de winkel. Toen wist ik meteen dat ik wilde spelen.” Vanaf dat moment ging ze vrijwel meteen op lessen bij Factorium en speelde ze in allerlei bandjes. ,,Het ging allemaal vanzelf, alsof het zo moest zijn.” Ook op de Rooi Pannen en het Theresialyceum speelde ze in de schoolband. Op haar twintigste stopte ze met de bands en ging ze solo.

Quote

Het ging allemaal vanzelf, alsof het zo moest zijn.

Claudy Wolfs, Claudy Music

Zingen

Wolfs begon op haar dertiende met het schrijven van haar eigen liedjes. ,,Ik dacht: dat smaakt naar meer!” Ze was onzeker over haar zang, maar nam uiteindelijk toch de stap om zanglessen te nemen, ze was toen zeventien jaar oud. De zangeres kan zich haar eerste optreden nog goed herinneren. ,,Het was in een restaurant, ik vond het heel erg spannend, maar het was zó leuk.” 

De reden dat ze graag in het Nederlands zingt is dat ze dan beter haar gevoel kan uiten, ze wil met haar liedjes namelijk een boodschap overbrengen. Ze houdt dan ook van metaforische teksten, dat brengt volgens Wolfs meer diepgang. ,,Ik vond dat wel heel erg moeilijk, maar ik heb dat geleerd van artiesten als Nielson en Nick en Simon.” Ook Douwe Bob is een grote inspiratie voor haar. ,,Hij heeft hele interessante akkoordenschema's.” 

Dromen

Haar droom is om een Nederlandse theatertour te doen, mét big band. ,,Maar mijn allergrootste droom is toch wel om op te treden in Theaters Tilburg”, zegt de geboren en getogen Tilburgse. ,,Nu doe ik alles nog akoestisch, een band vinden heeft nog wat tijd nodig. Ik voel me nu wat meer op mijn gemak.” Ook zou ze graag met andere artiesten samenwerken, zoals ze eerder al met Nick en Simon gedaan heeft. ,,Dat zijn echt toffe mannen.” Wolfs hoopt dat ze ooit samen met haar grote voorbeeld Stephanie Struijk (Stevie Ann) mag zingen.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.