Volledig scherm
Onias Landveld © Beeld Werkt

Tilburgse stadsdichter haalt Rotterdamse en Antwerpse woordkunstenaars naar de stad

VIDEOTILBURG -  De Tilburgse stadsdichter Onias Landveld heeft zes Nederlandse en Vlaamse woordkunstenaars en dichters uitgenodigd voor The Stage. Met dat evenement geeft hij literaire en muzikale kunstenaars met diverse achtergronden een podium. Tijdens literaire festival Tilt was al een succesvolle tweede editie van The Stage. Op vrijdag 14 juni is de derde editie in de tuin van De Nieuwe Vorst. De titel deze keer:  ‘Zoete Zomer'. 

De Rotterdamse spoken-word artiest Elten Kiene is die dag te gast in Tilburg. Hij is mede-oprichter van platform Woorden Worden Zinnen en was lid van hiphopcollectief Brandwerk. M. komt ook uit Rotterdam. Hij brengt authentieke poëzie en vertaalt de schoonheid van het hedendaagse. Uit Antwerpen komen drie artiesten naar De Nieuwe Vorst. EME (geboren in Kinshasa) brengt een mix van soul en R & B. Seckou Ouologuem is een pionier in de Vlaamse slam poetry scene en Samira Saleh  maakt serieuze teksten met  stevige inhoud, maar ook humoristische teksten met een diepere laag. 

Volledig scherm
Logo The Stage © The Stage

Ook uit Tilburg

Uit Tilburg komt Karlijn Vlaardingerbroek. Zij is dichter en kunstdocent. Ze schrijft teksten en liedjes over grote en kleine dingen in het leven. Daarbij maakt ze het alledaagse bijzonder. Serieuze thema's benadert ze op een luchtige en speelse manier.

INFO: Vrijdag 14 juni om 20.00 uur

Hieronder een filmpje van Samirah Saleh:

Elten Kiene:

  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
1211 stemmen