Volledig scherm
Shivra tijdens opnames van Hip voor Nop © geen credit

Tilburgse styliste tovert oude kleding om tot hippe outfit

TILBURG - Shivra van Baast treedt als styliste op in tv-programma 'Hip voor Nop'. Een programma met een boodschap.

,,Hip voor Nop begon aan het achtste seizoen en ze zochten nieuwe stylistes. Ze zijn toen een lijst met meerdere afgestudeerden afgegaan en toen kwamen ze bij mij uit. Ik werd benaderd om op gesprek te komen en ze hadden wel vertrouwen in mij."

Zo eenvoudig kan het soms gaan. Als de Tilburgse Shivra van Baast (25) navertelt hoe ze bij dit jeugdprogramma van de EO (jeugdblok Zapp, NPO 3) terechtkwam, straalt ze uit of het haar allemaal overkomen is. 

Sinds kort is ze als styliste regelmatig te zien in 'Hip voor Nop'. Haar tv-debuut maakte ze begin van deze maand, toen ze bij Zapp Live binnen een half uur het jasje van de presentator op moest 'pimpen'.

,,Het was live, zo lekker hectisch, het ging heel snel. En ik was drie dagen van tevoren gevraagd om het te doen. Maar het is me binnen de tijd gelukt en ik hoorde van iedereen dat ik heel naturel overkwam."

Wat Shivra van Baast bij 'Hip voor Nop' doet, is eigenlijk niet veel anders. ,,Elke aflevering draait om twee meiden van ongeveer dertien die BFF's (best friends forever, red.) zijn. Die komen bij eem styliste met een koffer met oude of afgedankte kledingstukken. Dat kan kleding zijn die van hun grootouders is geweest, die ze van een dierbaar iemand hebben gekregen, die niet meer past of die ze juist lelijk vinden, de 'flops'. Als styliste maak je iets nieuws van die oude kleren. Het moet iets voor een speciale gelegenheid zijn, een look voor bijvoorbeeld een meidenfilmavond, een schoolavondje of een strandfoto-shoot."

De eerstvolgende uitzending van Hip Voor Nop met Shivra van Baast is te zien woensdag op NPO 3, vanaf 17.35.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.