Volledig scherm
De drukte voor de Taco Bell in Tilburg bij de opening, oktober 2017. © Beeld Werkt

Tilburgse Taco Bell gaat vandaag weer open: ‘Ik had er altijd vertrouwen in’

Do 10 jan: Open, dicht na een faillissement en vandaag weer open. De Tilburgse Taco Bell heeft een woelig anderhalf jaar achter de rug. De vestiging gaat vandaag om 11 uur weer open. Een doorstart met een nieuwe eigenaar. 

,,We zijn collectief ontslagen na het faillissement, maar ik schat dat 90 procent van de vroegere werknemers weer bij Taco Bell in dienst is”, zegt de Tilburgse restaurantmanager Roos Martinez. ,,Ik had er altijd vertrouwen in dat we weer open zouden gaan, dus heb ik geen andere baan gezocht.”

Failliet

Taco Bell, een fastfoodrestaurant met taco’s, nacho’s en burrito’s, werd op 10 december failliet verklaard, anderhalf jaar na opening van de eerste vestiging. Dit kwam doordat een investeerder zich om een onduidelijke reden terugtrok, juist op het moment dat er geïnvesteerd werd in nieuwe vestigingen in Den Bosch, Utrecht en Den Haag. 

De interieurbouwer vroeg vervolgens het failliet aan. Daarop gingen ook alle andere dochtermaatschappijen failliet en sloten de restaurant op 30 november opeens de deuren. Het faillissement zou dus in eerste instantie niet te wijten zijn aan slechtlopende restaurants. 

‘Wat fijn’

Quote

In Eindhoven kregen we te horen hoe fijn mensen het vinden dat we weer open zijn

Roos Martinez, restaurantmanager

De plannen voor een Taco Bell in Den Bosch, Utrecht en Den Haag werden geschrapt, maar de al bestaande zaken zijn door een nieuwe eigenaar onder de vleugels genomen. De Taco Bell in Eindhoven ging eind december open, nu is Tilburg aan de beurt en later volgt de zaak in Breda. 

De vestiging in Tilburg liep prima, vertelt Martinez. ,,Al werd er door de vorige eigenaar niet echt geïnvesteerd in marketing of een mooi terras. Dat verandert onder deze eigenaar.” 

Bang dat de keten ‘een knauw’ heeft gekregen door het faillissement, is ze niet. ,,In Eindhoven kregen we te horen hoe fijn mensen het vinden dat we weer open zijn, dat verwacht ik ook wel in Tilburg.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.