Volledig scherm
. © Getty Images/iStockphoto

Tilburgse wietstekkenbaas ook veroordeeld voor witwassen: negen maanden cel

BREDA/TILBURG - Tilburger Sjef L. is vrijdag veroordeeld voor het witwassen van zo'n 137.000 euro. De rechtbank in Breda legde hem een celstraf op van negen maanden.

Sjef L. was al veroordeeld voor betrokkenheid bij grootschalige en professionele wietkwekerijen waar tienduizenden cannabisstekjes zouden zijn gekweekt. Mogelijk heeft hij daar het geld mee verdiend. 

Zelf stelde L. dat hij zijn geld verdiende met illegaal pokeren. Omdat hij daar niet meteen mee kwam, maar pas twee weken geleden tijdens de rechtszitting, geloofde de rechter dat verhaal niet. L. is ook veroordeeld omdat hij een fictief arbeidsverband had opgezet. Hij betaalde iemand contant geld, die dat weer overmaakte naar hem, zodat het leek of hij gewoon legaal werk had. Justitie heeft het vermoeden dat hij dat vooral deed om ook nog onrechtmatig toeslagen te kunnen opstrijken. L. zei dat hij dat deed om toch belasting te kunnen betalen over zijn pokerwinsten.

De straf voor L. is drie maanden korter dan was geëist. Het witwassen tussen 2012 en 2016 was al langer geleden, oordeelde de rechter, en bovendien was het voor het eerst dat hij zich schuldig maakte aan witwassen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.