Volledig scherm
stock stockadr rechtbank rechter rechtspraak © Thinkstock

Tilburgse zwerver cel in voor straatroof op gehandicapte

BREDA/TILBURG - Een Tilburgse zwerver heeft donderdag van de rechtbank in Breda zestien maanden cel gekregen, waarvan vier voorwaardelijk. Hij pleegde 4 augustus van dit jaar een straatroof op een gehandicapte man. 

De man is al veelvuldig veroordeeld en heeft zelfs al twee keer twee jaar vastgezeten vanwege de veelplegersmaatregel ISD. Daarin zou hij worden geholpen aan zijn problemen, waaronder alcohol- en drugsverslavingen. Het heeft allemaal niet geholpen.

Hij zat nu voor de rechter, omdat hij op 4 augustus een straatroof pleegde. Hij sprak zijn gehandicapte slachtoffer al aan op het NS-Plein. Daarna fietste hij achter hem aan naar de Koestraat en daar pikte hij de portemonnee uit de kontzak van de man. Daarop ontstond nog een worsteling en ging hij er vandoor. 

De officier van justitie had achttien maanden cel geëist. Hij had er geen vertrouwen in dat hulp de man nog kon helpen. De rechtbank heeft dat wel en legde daarom een deels voorwaardelijke straf op. Een deel van de voorwaarden is verplichte hulpverlening en controle op alcohol- en drugs.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.