Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Toch bijeenkomsten: politie stopt feestjes in Loon op Zand, Dongen en Waalwijk

UpdateDONGEN/WAALWIJK/LOON OP ZAND - De Brabantse feestliefhebber is hardleers. In Dongen, Waalwijk en Loon op Zand heeft de politie zaterdagavond feesten beëindigd. Er werd gecontroleerd op grond van de noodverordening die is afgegeven ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus.

Dat meldt de politie zondagochtend. In Dongen ging het om twee feesten aan de Pruimengaarde en aan de Bradleystraat. ,,Het bleek dat er meerdere personen feest aan het vieren waren in de woningen. De feestvierders werden gewaarschuwd en besloten het feest te beëindigen.” Het is nog niet bekend hoeveel gasten er op de feestjes aanwezig waren.

Loon op Zand en Waalwijk

Aan de Lyra in Loon op Zand kwamen vijf buurtbewoners bij elkaar. Zij stonden rondom een vuurkorf op een grasveld en waren samen alcohol aan het drinken. Na een waarschuwing gingen ook zij naar huis. Ook in Waalwijk werd een feestje stopgezet, meldt de politie aldaar.

Een woordvoerder van de politieregio Oost-Brabant heeft geen informatie dat daar afgelopen avond en nacht ook feesten zijn stopgezet. Een gepland coronafeest in Den Bosch werd van tevoren al verboden. Daarover zegt de politiewoordvoerster: ,,We hebben een gesprek gehad met de organisator en hij kreeg een forse dwangsom in het vooruitzicht gesteld door de gemeente.”

Coronafeest Den Bosch niet doorgegaan

Het feest is volgens haar tot op heden niet doorgegaan. Daarom gaat de politie niet in op verdere achtergronden rondom de oproep. ,,Uiteraard controleren wij als overheid of een dergelijk feest wel of niet doorgaat. Wij zijn daar alert op en treden als één overheid daadkrachtig op. Dit alles in het belang van de volksgezondheid.”

Groepen van drie of meer personen die zich in de publieke ruimte bevinden en minder dan 1,5 meter afstand houden, zijn strafbaar. Voor huishoudens geldt een uitzondering. Georganiseerde bijeenkomsten zijn sowieso strafbaar. 

Bezoekers van bijeenkomsten riskeren een boete van 390 euro (voor personen boven de 16 jaar). ,,Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het belangrijk dat iedereen daar zijn of haar verantwoordelijkheid in neemt”, aldus de politie.

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al het nieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus.

In een continu liveblog houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.