Volledig scherm
PREMIUM
Aan de overzijde van de Kempenbaan (midden) zit een kolossaal distributiecentrum in de pen. Aan deze zijde de Leyhoeve en het Van der Valkhotel, rechts loopt rijksweg A58. © Google Maps

Tóch enorm distributiecentrum bij stadsentree Tilburg

TILBURG - Er komt tóch een distributiecentrum aan de Kempenbaan in Tilburg, pal tegenover het Van der Valk Hotel en de Leijhoeve. Dit krijgt zelfs kolossale afmetingen: ontwikkelaar Somerset Capital Partners heeft inmiddels het hele terrein aan de Kempenbaan-Oost in bezit. 

Dat is de uitkomst van een gezamenlijke studie van de gemeente en Somerset naar de invulling voor het terrein. De ontwikkelaar had daar al het Hacasterrein aangekocht, maar heeft inmiddels ook de aangrenzende locaties van Verschuuren en het foto-finishingbedrijf in bezit: totaal 6,7 hectare. ,,Zodra de huidige opstallen zijn gesloopt, willen we er één groot distributiecentrum bouwen. We gaan er wel een juweeltje van maken aan deze stadsentree”, zegt Tom Peters van Somerset. 

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.