Volledig scherm
© Shutterstock

Toezichthouder Hilvarenbeek mag bouw in Goirle stilleggen

GOIRLE - Door de verdergaande samenwerking tussen Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk kan het voortaan gebeuren dat een toezichthouder uit een andere gemeente de bouw in Goirle controleert, eventueel stillegt. 

De drie GHO-gemeenten werken intensief samen om het toezicht in de openbare ruimte te verbeteren. Dat geldt  voor bouw- en woningtoezicht, milieu, openbare orde en veiligheid. 

B en W  van Goirle stellen voor om toezichthouders uit de twee andere gemeenten ook in Goirle te laten opereren. Omgekeerd werken Goirlese ambtenaren in de twee andere gemeenten. Goirle heeft zeven toezichthouders , de twee andere gemeenten vijf.  

Kennis vergroten

Volgens burgemeester Mark van Stappershoef van Goirle biedt deze constructie de ambtenaren uit Goirle ook de kans om  bij de buurgemeenten hun kennis te vergroten. 

De gemeente Goirle verlengt eveneens de afspraken met de provincie over de 'groene boa's’.  Dat houdt in dat buitengewone opsporingsambtenaren ook over gemeentegrenzen heen kunnen opereren. Bij het opsporen van een delict houdt de bevoegdheid daardoor niet op als een boa in een bosgebied een stap over de gemeentegrens zet. 

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.