Volledig scherm
PREMIUM
Oud-student Ivy van den Heuvel, coördinator Marc van der Linden en huidig studente Vera Klabbers (vlnr). © Pix4Profs / Joris Buijs

Topsporters op het hbo: Flexibel studeren binnen strak rooster

TILBURG - Als topsporter een hbo-studie volgen: sinds tien jaar kan het in Tilburg, waar jonge sporttalenten aan de Johan Cruyff Academy een opleiding Sportmarketing volgen.

Volop reizen naar Berlijn, Leipzig en Tallinn als aanvaller van Tilburg Trappers én tegelijkertijd een hbo-diploma halen. Het viel niet mee, maar het is Ivy van den Heuvel (31) gelukt. Dankzij zijn werklust én de flexibele roosters van de Johan Cruyff Academy.

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.