Tot school verbouwde Adrianuskerk in Esbeek opgeleverd, kinderen moeten nog maandje geduld hebben

VIDEOESBEEK - In Esbeek is vrijdag de nieuwe samenwijsaccommodatie in de voormalige Adrianuskerk opgeleverd. Architect Steef Luijten overhandigde symbolisch de sleutel aan wethouder Guus van der Put, die op zijn beurt de zware sleutelbos mocht overdragen aan Will van Dijk, de directeur van basisschool De Wingerd. De basisschool wordt samen met de kinderopvang en peuterspeelzaal de nieuwe gebruiker van het fraaie gebouw.

Volledig scherm
Het verbouwde kerkgebouw in Esbeek is vrijdag opgeleverd. © Jeroen Verhelst / Beeld Werkt

De gemeente Hilvarenbeek trok zo'n 3 miljoen euro uit voor de verbouwing van het monumentale kerkgebouw, dat daardoor ook in de toekomst behouden kan blijven voor de Esbeekse gemeenschap. De dorpscoöperatie Esbeek nam in 2012 zelf het initiatief voor de verbouwing, waarna de gemeente het plan ten uitvoering bracht. 

Houten casco

Volledig scherm
Architect Steef Luijten speecht tijdens de oplevering. © BD

Architect Steef Luijten vertelde vrijdag bijzonder trots te zijn op het resultaat. Hij roemde ook de samenwerking met de aannemer en onderaannemers. ,,We zijn tijdens de verbouwing best wat dingen tegengekomen, maar we zijn overal samen uitgekomen. De vaklui kregen echt lol in dit project en dat is noodzakelijk om er iets moois van te maken”, aldus Luijten, die vooral trots is op het houten casco dit los in het kerkgebouw is geplaatst. 

Onderwijsstichting Samenwijs Opvang & Onderwijs huurt het gebouw van de gemeente en wordt de vaste gebruiker. Begin januari verhuizen de kinderen van de basisschool samen met de kinderopvang en peuterspeelzaal naar hun nieuwe onderkomen. Op 1 februari is de officiële, feestelijke opening. Omwonenden mogen deze zaterdag al een kijkje komen nemen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.