Sjirk Meijer nam het initiatief voor het hulptransport. Eerder haalde hij al een familie uit Oekraïne naar Tilburg.
Volledig scherm
Sjirk Meijer nam het initiatief voor het hulptransport. Eerder haalde hij al een familie uit Oekraïne naar Tilburg. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Transport uit Tilburg naar Oekraïense stad Oezjhorod. Nood aan babyvoeding, luiers, buggy's, shampoo

Tilburg-OekraïneTILBURG - Vanuit Tilburg vertrekt spoedig een transport met hulpgoederen naar Oezjhorod, dat is een stad in het zuidwesten van Oekraïne. De inzameling is een krachtenbundeling van meerdere instellingen in de stad. Voor deze hulpactie  is vooral vraag naar verzorgingsmiddelen, beddengoed en voedsel voor baby's en peuters.

  1. Flaneer over tegels met poëtische regels
    PREMIUM

    Flaneer over tegels met poëtische regels

    Ellen Warmond schreef ooit: Poëzie is een steen / die een steen ontmoet / en moet slikken van ontroering. Het begin van een kort gedicht. Dat past op een stoeptegel. Misschien heb je het wel eens gezien. Jarenlang lag het bij de Schouwburg. Samen met negentien andere tegelgedichten. Onder meer van Hugo Claus en Marijke Boon, Cees Buddingh’ en Paul van Ostaijen. En Jules Deelder: alles blijft / alles gaat voorbij / alles blijft voorbijgaan. De poëzie lag op straat. Lag. Verleden tijd. Want ook dit is van voorbijgaande aard gebleken. De tegels passen niet in het ontwerp van het nieuwe Stadsforum. En dus lijden ze een slapend bestaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.