Hier stond een boom uit 1898: het laatste restje van de paardenkastanje in het Wilhelminapark die nog niet geveld had mogen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier stond een boom uit 1898: het laatste restje van de paardenkastanje in het Wilhelminapark die nog niet geveld had mogen worden. © Ben Ackermans/BD

Treurnis over kastanje uit 1898: juist de boom in het Wilhelminapark die moest blijven, werd omgezaagd. En dat was een fout

TILBURG - Stadsbomen Tilburg treurt. Één stokoude paardenkastanje in het Wilhelminapark mocht absoluut niet worden gekapt. Toch joeg de gemeente daar deze week de kettingzaag doorheen. En dat had (nog) niet mogen gebeuren.  

  1. Beekse Bergen slaat een nieuwe weg in: ‘Je kunt je hier een week lang fulltime vermaken’
    PREMIUM

    Beekse Bergen slaat een nieuwe weg in: ‘Je kunt je hier een week lang fulltime vermaken’

    HILVARENBEEK - Straks ga je niet meer naar Speelland, het Safaripark of een van de vakantieparken van de Beekse Bergen, je gaat naar Beekse Bergen. Punt. Dat klinkt heel logisch, maar dat is het niet. ,,Daar hebben we heel lang over nagedacht. Het brengt enorme investeringen met zich mee”, weet Leentje Lips, directeur van Beekse Bergen. De opening van het centrumgebouw Ganvie Village op het vakantiepark is gelijk de start voor deze nieuwe strategie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.