Volledig scherm
Tilburg doet zichzelf tekort met een verouderd beeld op Wikipedia, zo ontbreekt informatie over de LocHal in de Spoorzone. © Dolph Cantrijn

Trotse Tilburgers gevraagd voor update Wikipedia

TILBURG - De Tilburg-pagina op ‘internet-encyclopedie’ Wikipedia scoort uitstekend, maar de stad doet zichzelf tekort met verouderde informatie. Daar moet wat aan gebeuren, vindt CDA-raadslid Ton Gimbrère.

90.000 Keer per jaar liefst werd alleen al de Engelstalige Wiki over Tilburg afgelopen jaar geraadpleegd, zo meldde Gimbrère maandagavond bij het vragenhalfuurtje. De Nederlandse pagina wordt bij zoekresultaten als derde vermeld. 

Maar de inhoud is hopeloos verouderd. De bruisende Piushaven? Recreatie in Stadsbos013? Tilburg als shopstad? De LocHal als trots van de Spoorzone? Over die nieuwe ontwikkelingen is weinig of niks te vinden. 

Liever geen naar schandaal

Wethouder Oscar Dusschooten (VVD) stak de handen in de lucht. Hij juichte (,,wow, Tilburg the place to be”), maar kon anders dan de CDA’er verwachtte, niks betekenen. ,,Wikipedia is een zogeheten crowd-driven platform, gevuld door de samenleving. Daar kunnen, mogen en willen we als onderwerp geen invloed op hebben. Dan heb je al gauw een schandaal", sprak hij, verwijzend naar Mabel Wisse Smit, de weduwe van prins Friso, die in 2007 informatie over haar verleden aanpaste.  

,,Wij houden ons bij de gemeentelijke pagina Tilburg.nl", stelde Dusschooten, ,,Maar het zou trotse Tilburgers sieren als ze nieuwe ontwikkelingen in de stad aanvullen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (8%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (34%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (33%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (25%)
531 stemmen