Truck Tour Tilburg: 'Dat toeteren hoort er gewoon bij’

VIDEOTILBURG - Chauffeur Mike van Hemert steekt zijn hoofd uit het raam van de vrachtwagen. ,,Geweldig toch!” Zijn truck is de eerste in een rij opvallende vrachtwagens in de laatste colonne van de Truck Tour Tilburg. 

Ze vallen op omdat ze vol hangen met knuffels. Dit zijn de berenwagens van de Bear Buddies, een groep chauffeursmaten die al jaren meerijdt.

Hoog boven het wegdek

De 18-jarige Iris is dit keer de bijrijder van ‘Opa Mike’, zoals het bordje achter zijn voorruit meldt. ,,Helemaal leuk, dat zwaaien en toeteren”, zegt ze. ,,En snoepjes eten in de vrachtwagen.” Even zit ze niet in een rolstoel, maar torent ze in de cabine hoog boven de weg uit. 

Moeder Karin van Boxtel, die ook meerijdt, heeft het bij het instappen zo getimed dat ze bij Van Hemert in de wagen kon. ,,Iris heeft vaker met hem meegereden bij de Truck Tour. Dat vindt ze fijn.” Op de vraag wat ze van die knuffels vindt, begint haar dochter te lachen. ,,Die zijn heel leuk.”

Waarom dat getoeter?

Van Hemert reed op twee na alle 32 edities mee. Aan hem daarom de vraag: waarom dat constante oorverdovende getoeter van de 270 vrachtwagens? Omdat dit nu eenmaal zo hoort bij een trucktour. Zo is het altijd geweest, zegt hij. De deelnemers vinden het leuk. En nee, hij wordt er zelf niet knettergek van. Met een grote schaterlach: ,,Ik doe gewoon de ramen dicht, de cabine is geïsoleerd. Hoor je het een stuk minder hard.”

Volledig scherm
Iris en haar moeder Karin van Boxtel poseren bij de Bear Buddies, de mannen van de berenwagens. © Hein Eikenaar/BD

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.