Volledig scherm
Werk van Claudia den Boer © Joost Goutziers

Tussen LocHal en station: wand met 108 meter aan foto's

TILBURG - Op de bouwhekken bij de LocHal is sinds dinsdag een presentatie met 35 beelden van de Tilburgse fotograaf Claudia den Boer te zien. Het werk heeft een lengte van 108 meter en is gedrukt op doek. Den Boer maakte het werk in opdracht van de gemeente Tilburg. 

Eerder kreeg de Tilburgse kunstenares Sigrid Calon het verzoek van de gemeente om een werk van tweehonderd bij 4,5 meter te maken voor een tijdelijke wand bij de Primark en het stadskantoor. 

De foto's van Claudia den Boer zijn te zien op de hekken die de LocHal en de in aanbouw zijnde fietsenstalling van elkaar scheiden. De wand loopt van de ingang van de bibliotheek tot aan het station. De foto's van Den Boer zijn afkomstig uit haar series ‘When is a mountain’ en ‘If I could hug a house'. 

Ze is geïntrigeerd door stilte en leegte. 

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.