Volledig scherm
De monumentale panden aan de Heuvelstraat zijn weer in ere hersteld. © Beeld Werkt

Twee jaar na de brand: panden in ere hersteld, Febo kan weer open

Woe 8 mei: Bijna twee jaar na de brand is de herbouw aan de Heuvelstraat afgerond: De Febo kan weer open - eind deze maand - én de twee monumentale panden zijn in ere hersteld. 

,,Het wachten duurde lang, maar op 31 mei zijn we weer terug”, zegt Febo-exploitant Nuno Leitão. In de zomer van 2017 brandde het Febo-pand uit, ook het buurpand werd door de vlammen aangetast. Het herstel kwam pas laat op gang. De onderhandelingen tussen verzekeringsexperts en afstemming met allerlei partijen nam meer dan een jaar in beslag. 

Stijlvoller

Het herbouwde pand moet straks meer stijl uitstralen. Zo keert de knoert van een luifel niet meer terug en behoren ook de gele panelen van de FEBO tot het verleden. De nieuwe FEBO wordt ‘een zaak die bij de moderne binnenstad past.’

De combinatie van fel geel en rood op de prominente hoek werd nogal eens op de korrel genomen. Ook vanuit de politiek. D66 wilde eind 2015 dat de gemeente iets aan de uitstraling van de FEBO zou doen. Hans Smolders (LST) nam in 2017 de ‘lelijke luifel’ nog op de korrel. 

Volledig scherm
De uitslaande brand boven de FEBO in Tilburg. © Jack Brekelmans

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.