Volledig scherm
Schietincident in Bernard Loderstraat in Tilburg. © Jack Brekelmans

Twee jongens (17 en 18) aangehouden na schietincident in Tilburg

updateTILBURG - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur twee Tilburgse jongens van 17 en 18 jaar op de Noordhoekring in Tilburg aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op de Bernard Loderstraat, dat ongeveer tien minuten eerder plaatsvond. Daarbij raakte niemand gewond, waarschijnlijk is met knalpatronen geschoten. 

Zaterdagmiddag werden de twee jongens weer vrijgelaten, aldus de politie. Ze blijven wel verdachten in het onderzoek. 

Schietincident

Rond 00.20 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke schietpartij, waarna ze met verschillende eenheden uitrukte.

Een getuige wist te melden dat er een auto bij het incident betrokken was. Door de informatie die de getuige over het voertuig gaf, konden agenten snel na het schietincident aan de Noordhoekring een auto aanhouden met twee inzittenden. 

Auto

De inzittenden, twee jongens uit Tilburg van 17 en 18 jaar oud, werden aangehouden en vastgezet op verdenking van betrokkenheid van de schietpartij. De auto waarin het tweetal reed is voor onderzoek in beslag genomen. 

De politie doet verder onderzoek naar de zaak en bekijkt onder meer camerabeelden.

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.