Kinderen uit hete auto bevrijd op Stadhuisplein Tilburg
Volledig scherm
Kinderen uit hete auto bevrijd op Stadhuisplein Tilburg © Persburo BMS / Jack Brekelmans

Twee kinderen (3 en 13) na drie kwartier uit hete auto bevrijd op Stadhuisplein Tilburg

TILBURG -  Op het Stadhuisplein in Tilburg zijn donderdagmiddag een meisje van 3 en een jongen van 13 uit een hete auto bevrijd. De kinderen hebben drie kwartier in het voertuig gezeten, bevestigt de politie. Het meisje zat in een Maxi-Cosi. Volgens getuigen lagen de kinderen te slapen.

De auto was aan het begin van de middag op het Stadhuisplein geparkeerd. De ouders hadden eerst met de kinderen gewinkeld, waarna ze de twee in de auto hadden gezet en terug de stad in waren gegaan. De ramen van de auto waren dicht en de auto stond al drie uur in de zon. 

Ambulances

Klanten van een nabijgelegen lunchroom zagen de kinderen 's middags in het voertuig zitten en gaven dat door aan personeel van de lunchroom. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en de politie en meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Op verzoek van een agent heeft de jongen een portier opengemaakt. De kinderen zijn daarna onderzocht door ambulancepersoneel.

Na enige tijd kwamen de ouders met nog een kind terug bij de auto. De ouders en kinderen zijn meegenomen naar het politiebureau. De ouders hebben daar een verklaring afgelegd. Voor het gezin wordt hulpverlening ingeschakeld.

Kinderen uit hete auto bevrijd op Stadhuisplein Tilburg
Volledig scherm
Kinderen uit hete auto bevrijd op Stadhuisplein Tilburg © Persburo BMS / Jack Brekelmans
  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg bestuursrechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.