Twee uur in de rij om cadeaubonnen in te leveren bij Intertoys in centrum Tilburg

VideoTILBURG - Ook bij de winkel van Intertoys op het Pieter Vreedeplein in Tilburg leek het zaterdagmiddag of ze het speelgoed voor niks weggaven. De wachttijd in de rij voor de kassa liep op tot twee uur. 

Want nog veel mensen blijken cadeaubonnen te hebben van de failliet verklaarde winkelketen. Morgen is de allerlaatste dag dat die waardebonnen nog kunnen worden ingeleverd, in elk geval bij het filiaal in het centrum van de stad. 

Door een landelijke storing van het kassasysteem, als gevolg van een cyberaanval, kon er op veel plaatsen een tijd niet worden afgerekend. Daardoor ontstonden overal lange wachtrijen en die bleven.   

Dino Valley helikopter

Volledig scherm
Lange wachtrij voor de kassa bij Intertoys op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. © Nico Snels/BD

,,Voordat ik buiten ben, zal het al gauw anderhalf uur verder zijn", schat Roderick van Heel zijn wachttijd in. Voor bijna 100 euro aan bonnen gaat hij nog snel verzilveren. 

Terwijl zijn twee zoontjes Thimo (10) en Pepijn (7) hun speelgoed uitzochten, sloot vader alvast aan in de rij. De dozen staan inmiddels bij de drie: Playmobil, Hot Wheels en een grote Dino Valley helikopter. Missie geslaagd!

Kauwgomballenautomaat 

Samen met haar moeder komt de 11-jarige Hannah de winkel uit. Ze had van haar verjaardag nog twee cadeaubonnen van 7,50 euro van Intertoys liggen. ,,Ik heb een soort badmintonspel, een kauwgomballenautomaat en nog stiften", laat ze blij de inhoud van de tas zien. 

Eén bon kon om onduidelijke reden niet worden ingeleverd vandaag, misschien morgen wel. ,,Maar ik weet niet of ik daar nog een keer voor terug kom en weer zo lang in de rij ga staan", zegt moeder.   

Zaltbommel

Ook bij Intertoys in Zaltbommel is het een drukke dag, maar volgens een woordvoerster van de winkel is de sfeer goed. ,,Omdat het systeem van de cadeaubonnen overbelast is, moeten mensen inderdaad langer wachten. Wij merken dat ze  daar best begrip voor hebben.” Van boosheid is in Zaltbommel geen sprake, laat staan van agressie. Dat komt wellicht ook omdat deze winkel zelfstandig is en open blijft. En daar zijn de vaste klanten heel blij mee. 

Volledig scherm
Pepijn en Thimo van Heel hebben hun nieuwe speelgoed in Tilburg uitgezocht. © Nico Snels/BD
Volledig scherm
Drukte bij de kassa in Tilburg. © Nico Snels/BD
Volledig scherm
Bij Intertoys in Zaltbommel was het zaterdag ook druk en moesten klanten langer wachten, maar de sfeer bleef goed. Dat komt waarschijnlijk ook omdat deze winkel zelfstandig is en open blijft. © Brigit Groeneveld/BD

Ook bij Intertoys in Oss en Uden was het ongekend druk. In Oss ontstonden in de loop van de dag zelfs al lege plekken in de schappen. Bij Intertoys aan de Galerij in Uden werden klanten alvast gewaarschuwd voor de landelijke storing in het  giftcard-systeem met als gevolg dat het checken van het tegoed op de spaar- of cadeaukaart niet mogelijk was. Daar deed franchise-ondernemer Ton van Duijnhoven overigens niet moeilijk over. Als op de kaart wel een bedrag stond geschreven - vaak zijn het cadeautjes bij verjaardagen of andere feestjes - tikte hij die gewoon aan op de kassa. De winkel in Uden blijft hoe dan ook open, kon Van Duijnhoven zijn klanten vast verzekeren. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.