Volledig scherm
Zangeres Colinda tijdens het Tilburgs Uurtje. © Erik van Hest / BD

Tweede dag Festival van het Levenslied van start met Tilburgs Uurtje

TILBURG - Na een succesvol en smetteloos verlopen eerste dag is zondagmiddag het Festival van het Levenslied weer verder gegaan met het Tilburgs Uurtje. Lokale artiesten zoals Colinda, Ben Hutten en Roy Donders mochten de tweede dag van het feest aftrappen. 

Het is voor het eerst dat er een Tilburgs Uurtje op het programma stond. De organisatie wil daarmee voorkomen dat lokaal talent ondergesneeuwd raakt door het grote aanbod van topartiesten dat op het programma staat. Een goede zet, getuige de behoorlijke opkomst zondagmiddag op de Paleisring.

Het festivalterrein aan de voet van de Kattenrug lijkt ideaal voor het festival, maar kent één nadeel. Verder groeien lijkt onmogelijk. Dat is volgens Michiel Sampon van de organisatie ook niet aan de orde. ,,Onze ambitie is niet zozeer gericht op het vergroten van de bezoekersaantallen, maar op het steeds weer verbeteren van de kwaliteit, bijvoorbeeld met het toevoegen van een 60-koppig orkest.” 

Het Levenslied trekt over twee dagen geteld zo’n 35.000 bezoekers. Zondag staan onder meer nog een bijzonder optreden van Corry Konings en Wesly Bronkhorst op het programma. 

Zaterdag zorgde het Festival van het Levenslied voor een kleurrijk beeld op de Paleisring.

Volledig scherm
De Paleisring zaterdagavond tijdens het Festival van het Levenslied. © Jan van Eijndhoven
  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.