De aan de heilige Antonius van Padua gewijde kerk van Biest-Houtakker, een rijksmonument in neo-gotische stijl, werd in 1913 gebouwd door de Moergestelse architect Toon Vriens.
Volledig scherm
De aan de heilige Antonius van Padua gewijde kerk van Biest-Houtakker, een rijksmonument in neo-gotische stijl, werd in 1913 gebouwd door de Moergestelse architect Toon Vriens. © Foto Pix4Profs / Jan Stads

Twintigers die kerk kopen: ‘Ook voor de Biest een goede zaak’

BIEST-HOUTAKKER - De verkoop van de kerk van Biest-Houtakker aan drie jonge dorpsgenoten is een goede zaak. Dat laat Jo van de Pas namens de verkopende Coöperatie Behoud Kerkgebouw Biest-Houtakker weten: ,,We hebben de doelstelling van onze naam bereikt.”

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg