In Udenhout, bij kasteel Strijhoef werd het nieuw Udenhouts bier gepresenteerd. Stefan Ammerlaan (links) reikt het eerste vaatje uit aan Wilma de Jong, de nieuwe voorzitter van de dorpsraad. Koen Verbunt, naast De Jong, is de andere initiatiefnemer.
Volledig scherm
In Udenhout, bij kasteel Strijhoef werd het nieuw Udenhouts bier gepresenteerd. Stefan Ammerlaan (links) reikt het eerste vaatje uit aan Wilma de Jong, de nieuwe voorzitter van de dorpsraad. Koen Verbunt, naast De Jong, is de andere initiatiefnemer. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Udenhouts Blond: nog net geen water uit de Zandleij, maar verder alles uit de buurt

UDENHOUT - Udenhouts Blond heet het speciaal bier, dat Stefan Ammerlaan en Koen Verbunt presenteerden op kasteel De Strijdhoef. En als het aan de twee ligt, is dat zeker niet het laatste Udenhoutse streekbier dat er gaat komen. Onder meer eentje met honing. 

  1. Een kippenstal die je niet ruikt? Dat kan best volgens Haghorstse pluimveehouder
    PREMIUM

    Een kippenstal die je niet ruikt? Dat kan best volgens Haghorstse pluimvee­hou­der

    HAGHORST - Het is niet voor het eerst dat de Haghorste pluimveehouder Jeroen Bertens pioniert met technologische oplossingen. Al eerder nam hij maatregelen om de productie van ammoniak terug te dringen op het bedrijf waar 100.000 leghennen rondlopen. Nu gaat hij daarin een stap verder. Op het dak staat sinds kort een proefopstelling van een ‘ammoniakblokker’. Oftewel een filter voor ammoniak en fijnstof. ,,Je ruikt niks meer. En dat is niet het enige voordeel.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.