Volledig scherm
PREMIUM
Het Schuttershof in Esbeek © Google Street View

Uitbaters Schuttershof in Esbeek kondigen ‘met pijn in het hart’ hun afscheid aan

ESBEEK - Het Schuttershof in Esbeek staat als een huis. Toch hebben Gerrit en Ellen van Gerven na zeven jaar hun afscheid aangekondigd als uitbaters van het succesvolle dorpscafé. Ze willen hun volledige aandacht richten op hun installatiebedrijf. De dorpscoöperatie Esbeek gaat op zoek naar opvolgers.

Quote

Naast het Schutters­hof hebben we ook steeds ons installa­tie­be­drijf gehad.

Ellen van Gerven

Voor velen in Esbeek kwam het nieuws als een verrassing. Alle leden van de dorpscoöperatie, dat sinds 2007 eigenaar is van het Schuttershof, kregen vorige week een brief over het besluit van Gerrit en Ellen om te stoppen als exploitant. Terwijl iedereen zo tevreden is over het café, dat vaak een voorbeeld is voor andere dorpscoöperaties.

,,We vinden het werk nog steeds superleuk en we zijn ook nog steeds gemotiveerd”, vertelt Ellen. ,,Maar naast het Schuttershof hebben we ook steeds ons installatiebedrijf gehad. Het is altijd erg druk geweest.” De vooruitzichten zijn volgens Ellen zodanig dat die drukte niet minder zal worden. ,,Bovendien heeft onze zoon aangegeven dat hij in het bedrijf wil. Daarom moesten we met pijn in het hart een keuze maken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.