De e-kapper
Volledig scherm
De e-kapper © John Beerens Haarstudio

Uitgroei? Grijze haren? John Beerens introduceert de e-kapper

GOIRLE/TILBURG - De kapsalon is door de coronacrisis al weken dicht en de grijze haren moeten dringend geverfd. Met e-kappers gaat haarstudio John Beerens de klanten op afstand adviseren. ,,Dames weten zich geen raad met hun haar",  weet hij. Vanuit het bedrijfspand in Goirle gaan zijn kappers door middel van videobellen mensen helpen.

De service is voor mensen bij wie een witte  rand op de kruin ontstaat omdat het kapsel flink groeit en grijze haren zichtbaar zijn, maar ook voor mensen die hun haar een andere kleur gaven. ,,De e-kappers geven advies over de precieze kleur die kan worden gebruikt en ze leggen uit hoe de verf met een kwastje wordt aangebracht", aldus woordvoerster Shadë Cyblkiewicz. 

Kleuradvies

Een klant belt naar Beerens, krijgt advies over middelen die nodig zijn, over de gewenste kleur,  en kan meteen een vervolgafspraak maken. In die tweede videocall wordt het eigenhandig verven van de haren begeleid.  De e-kapper kijkt van afstand mee en vertelt welk deel van het kapsel nog verf kan gebruiken. 

Volgens Shadë Cyblkiewicz is het raadzaam om niet zelf  de schaar in een kapsel te zetten. Als klanten advies willen over knippen dan kan dat, maar Cyblkiewicz vindt het beter dat mensen wachten tot de kapsalons weer open zijn. 

Dames die zich geen raad meer weten

John Beerens zegt dat het niet kunnen bezoeken van de kapper veel meer doet met mensen dan we denken. ,,Er kwamen steeds meer telefoontjes binnen van dames die zich geen raad meer weten met hun haar.” 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.