De Nieuwe Herdgang in Moerenburg
Volledig scherm
De Nieuwe Herdgang in Moerenburg © Architectuur MAKEN/Nina Aalbers

Uitkijktoren Moerenburg stapje dichterbij. Rond de zomer wordt knoop doorgehakt

TILBURG - De uitkijktoren in Moerenburg komt een stapje dichterbij. De gemeente Tilburg heeft het plan voor uitkijktoren De Nieuwe Herdgang onderzocht en gekeken of de toren zowel constructief als  financieel haalbaar is. De conclusie is bevestigend. Dat betekent dat kunstenares Nina Aalbers, die is opgegroeid in Tilburg, een voorlopig ontwerp voor de toren mag maken.

 1. Politie neemt kostbare goederen en wapens in beslag in drugsketelzaak, OM verkreeg bewijs via ‘afluisteroperatie’
  VIDEO

  Politie neemt kostbare goederen en wapens in beslag in Tilburgse drugsketel­zaak, OM verkreeg bewijs via ‘afluister­o­pe­ra­tie’

  TILBURG/DEN BOSCH - Politie en Justitie hebben 6 verdachten aangehouden in een grootschalig onderzoek naar het vervaardigen en leveren van zogeheten 'drugsketels’. Deze drugsketels worden gebruikt voor het produceren van onder meer XTC, crystal meth en in cocaïnewasserijen. Onder de verdachten bevinden zich 4 Tilburgers en één persoon uit Den Bosch. Daarnaast werden diverse kostbare goederen en wapens in beslag genomen.
 2. Uitkijktoren 'Lus in het Landschap' van de baan. Alternatief in Moerenburg: 'De Nieuwe Herdgang'
  PREMIUM
  UPDATE

  Uitkijkto­ren 'Lus in het Land­schap' van de baan. Alterna­tief in Moerenburg: 'De Nieuwe Herdgang'

  TILBURG - 'Een Lus in het Landschap' is van de baan. Deze opvallende uitkijktoren zou een plaatsje krijgen bij knooppunt De Baars bij Moerenburg, maar Tilburg concludeert dat de bouw onuitvoerbaar is. De architecte Elena Lledo, zij bedacht de toren, spreekt dat tegen. Ze is hevig teleurgesteld. De gemeente gaat nu de haalbaarheid van een ander ontwerp onderzoeken: 'De Nieuwe Herdgang' van Nina Aalbers. Zij is opgegroeid in Tilburg.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.