Volledig scherm
De Nieuwe Herdgang in Moerenburg © Architectuur MAKEN/Nina Aalbers

Uitkijktoren Moerenburg stapje dichterbij. Rond de zomer wordt knoop doorgehakt

TILBURG - De uitkijktoren in Moerenburg komt een stapje dichterbij. De gemeente Tilburg heeft het plan voor uitkijktoren De Nieuwe Herdgang onderzocht en gekeken of de toren zowel constructief als  financieel haalbaar is. De conclusie is bevestigend. Dat betekent dat kunstenares Nina Aalbers, die is opgegroeid in Tilburg, een voorlopig ontwerp voor de toren mag maken.

In 2017 werd uitkijktoren Lus in het Landschap van architecte lena Lledó gekozen uit vijf ontwerpen. De Nieuwe Herdgang was een goede tweede. Bij het uitwerken van De Lus ontstond twijfel over de haalbaarheid, ook verliep de communicatie tussen gemeente en architecte moeizaam. Uiteindelijk is besloten De Lus te laten sneuvelen en over te schakelen naar De Nieuwe Herdgang. 

Rond de zomer: go or no go

Volgens een woordvoerder van de gemeente is onderzocht of het schetsontwerp van Nina Aalbers voldoet aan de voorwaarden van de gemeente. Na onderzoek blijkt dat het de toren constructief en financieel haalbaar is. Aalbers tekent nu een voorlopig ontwerp, daarna een  definitief ontwerp. De gemeente volgt deze stappen op de voet en gaat te zijner tijd met de omgeving in gesprek. Naar verwachting is rond de zomer duidelijk of de toren er komt of niet. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.