Volledig scherm
PREMIUM
De Kempentoren op het Spoorpark, impressie. © De Torenbouwers

Uitzichttoren Spoorpark wordt zo hoog als een flat: abseilen kan, tokkelbaan volgt misschien

Woe 6 mrt: Bizar hoog wordt ‘ie: het Spoorpark krijgt een panoramatoren van 36 meter. Dat is te vergelijken met een appartementencomplex van tien verdiepingen. Hij is beklimbaar, abseilen kan ook en wellicht komt er een tokkelbaan. Donderdag gaat de eerste schop de grond in, in oktober moet de ‘Kempentoren’ er staan. 

Volledig scherm
De Kempentoren vanuit een andere hoek. © De Torenbouwers

De toren wordt het grote broertje van de Flaestoren, dat is de toren die sinds 2011 boven landgoed De Utrecht uittorent, op de grens van Esbeek en Lage Mierde. Die toren is al imposant met zijn uitzichtpunt op 18 meter, in Tilburg komt er nog eens 18 meter bovenop. 

,,Tilburg telt veel hoge punten, veel hoge gebouwen, waar je niet zomaar op kunt”, zegt Wiet van Meel, betrokken bij de bouw. ,,Hier wel. Je kunt straks heel de stad zien.”

Deze week gaat de eerste schroef voor de fundering de grond in, in oktober - een paar maanden na de opening van het park - wordt de Kempentoren in gebruik genomen. ,,Half januari wisten we pas 100 procent zeker dat de toren haalbaar was”, aldus Van Meel. De naam Kempentoren verwijst naar het gebied waar de Flaestoren staat. Stichting De Torenbouwers stond aan de wieg van de Flaestoren en tekent nu voor de bouw van de Tilburgse panoramatoren. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.