Volledig scherm
Ulveblod © Roadburn

Ulveblod is opvolger Tilburgse band Nihill. Te horen op Roadburn

TILBURG - De Tilburgse black metal band Nihill maakt een doorstart onder de naam Ulveblod en is te horen op festival Roadburn. Nihill was de band van Tilburgs metalmuzikant Michiel Eikenaar. Hij was een grootheid in de black metal en overleed vorig jaar tijdens de tweede dag van zijn geliefde Roadburn aan een slopende ziekte. De band Ulveblod presenteert tijdens het festival in Tilburg het nieuwe album ‘Omnia Mors Aequa’. 

 Het festival maakte dinsdag weer nieuwe namen bekend van artiesten die van 16 tot en met 19 april zijn te horen in 013 en de Spoorzone. Eén van de bands die bovenaan de lijstjes stond was noiserockband Daughters. De band maakte volgens de organisatie niet alleen één van de beste platen van 2018, maar gaf ook een enerverende show op Roadburn in 2019. Dit jaar keert frontman Alexis Marshall  terug voor een set met solomateriaal.

Tilburgse bassist

Een andere naam is Darkher. Die band brengt etherische doomfolk ten gehore. Forndom put rijkelijk uit de oud-Noorse cultuur en geschiedenis en stapt in de traditie van  Wardruna en Heilung. The Devil’s Trade is het akoestische soloproject van de Hongaar Dávid Makó (Stereochrist, HAW). Het Belgische Motor!k brengt ronkende krautrock.

 Kodian Trio bestaat uit Colin Webster (alto-sax), Dirk Serries (gitaar) en Andrew Lisle (drums), maar op Roadburn wordt de vrije improvisatie en free-jazz ondersteund door de Tilburgse bassist Jasper Stadhouders.

Roadburn Festival 2020 is nagenoeg uitverkocht. 

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.