Volledig scherm
Het logo van nieuwssite Breitbart. © nvt

Universiteit probeert het nog eens: geen advertenties op ultrarechtse site Breitbart

TILBURG - Advertenties voor studies van Tilburg University op een omstreden rechts-nationalistische website in de VS? ,,Dat willen we niet", zegt een woordvoerster.  Maar het gebeurt wel. En daarom gaat de universiteit er nog beter zijn best voor doen om ze te voorkomen.

Zondag attendeerde een filosofiestudent in Tilburg de universiteit op een advertentie op de bewuste site, Breitbart. ,,Ik ga er van uit dat adverteren op een platform als Breitbart tegen uw visie op de samenleving in gaat", twitterde hij. 

Het had niet mogen gebeuren, aldus de zegsvrouw. Vorig jaar stonden er ook al banner-advertenties op Breitbart, dat bekend staat als verspreider van ultrarechtse ideologieën en nepnieuws.  Daarom kwam de universiteit in actie. ,,We hebben het bureau dat voor ons de advertenties online laat plaatsen opdracht gegeven deze site voor onze advertenties te blokkeren."

Niet helemaal gelukt dus. Hoe kan dat? ,,Via het advertentiesysteem van Google kan oude content toch weer opduiken", zegt de woordvoerster. De universiteit heeft de hulp van het Eindhovens marketingbureau Scherp Online ingeroepen in een poging dat verder te voorkomen. ,,Honderd procent garantie kun je nooit geven", zegt ze,  ,,maar we proberen het zoveel mogelijk uit te sluiten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen