Het Tilburgse bedrijf Wolkat loopt voorop in hergebruik van textiel. Onder meer in een modeshow met ROC-studenten in 2017 werd dat getoond.
Volledig scherm
Het Tilburgse bedrijf Wolkat loopt voorop in hergebruik van textiel. Onder meer in een modeshow met ROC-studenten in 2017 werd dat getoond. © Beeld Werkt

Up-New: Tilburg en Waalwijk lopen voorop met centra voor hergebruik textiel en leder

TILBURG/WAALWIJK - Het Drögepand naast het Textielmuseum in Tilburg gaat onderdak bieden aan een centrum voor circulaire vernieuwing in de textielsector. In Waalwijk komt een soortgelijke 'hotspot’ voor leder. Het worden ontmoetings- en werkplekken waar iedereen kan ervaren hoe efficiënt hergebruik in de praktijk werkt.

  1. Flaneer over tegels met poëtische regels
    PREMIUM

    Flaneer over tegels met poëtische regels

    Ellen Warmond schreef ooit: Poëzie is een steen / die een steen ontmoet / en moet slikken van ontroering. Het begin van een kort gedicht. Dat past op een stoeptegel. Misschien heb je het wel eens gezien. Jarenlang lag het bij de Schouwburg. Samen met negentien andere tegelgedichten. Onder meer van Hugo Claus en Marijke Boon, Cees Buddingh’ en Paul van Ostaijen. En Jules Deelder: alles blijft / alles gaat voorbij / alles blijft voorbijgaan. De poëzie lag op straat. Lag. Verleden tijd. Want ook dit is van voorbijgaande aard gebleken. De tegels passen niet in het ontwerp van het nieuwe Stadsforum. En dus lijden ze een slapend bestaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.