Uw bloed? Dat rijdt met BMW-technologie door de robotstraat van het ziekenhuis

VideoTILBURG - Talloze ‘autootjes’ vervoeren dagelijks ruim vierduizend buisjes bloed en andere menselijke vloeistoffen door het laboratorium van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Soms is het even filerijden. Maar de robotstraat zorgt voor een enorme tijdwinst, zegt klinisch chemicus Bert Westerhuis.

In de categorie ‘nooit geweten’. U loopt door de hoofdingang van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en zowel boven u in het plafond als onder de vloer schieten buisjes bloed door een buizensysteem met hoge snelheid voorbij. Ze komen van de Bloedafname of de Spoedeisende Hulp en zijn op weg naar het laboratorium aan de achterzijde van het ziekenhuis.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.